Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Οι σοσιαλιστικές ευαισθησίες της..."Χρυσής Αυγής"


"Πάταξη της κερδοσκοπίας, της τοκογλυφίας και του καθεστώτος των μεσαζόντων.

Εθνικοποίηση των μονοπωλίων

Εφαρμογή ορίου κατοχής κεφαλαίου ή μέσων παραγωγής, από άτομα ή ομάδες συμφερόντων, ώστε να μην μπορούν αυτά να επηρεάζουν την πορεία της Εθνικής Οικονομίας.

Καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση όλων των χαριστικών συμβάσεων με πολυεθνικές εταιρείες.

Οι ξένες επενδύσεις επιτρεπτές μόνο σε ασφαλή για την ανεξαρτησία της Οικονομίας μας επίπεδα, και με υποχρεωτικές κοινωνικές παροχές.

Το κράτος πρέπει να ελέγχει την ατομική ιδιοκτησία ώστε αυτή να μην γίνεται επικίνδυνη για την επιβίωση του Λαού ή να μπορεί να τον χειραγωγήσει.

Η οικονομία να σχεδιάζεται ώστε να εξυπηρετεί την Εθνική πολιτική και να εξασφαλίζει το μέγιστο ποσοστό αυτάρκειας με απεξάρτηση από τις διεθνείς αγορές και έλεγχο κάθε πολυεθνικής."


Και όμως ... Οι γραμμές που μόλις διαβάσατε δεν είναι κάποιο απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ, ούτε οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από την κρίση. Οι γραμμές αυτές , που σίγουρα θα προκαλούσαν ρίγη ενθουσιασμού στην "κοινωνικά ευαίσθητη" ψυχή του Αλέκου Αλαβάνου, είναι οι θέσεις της "Χρυσής Αυγής" για την οικονομία, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της.

Και αν σήμερα μας προκαλούν έκπληξη, είναι επειδή ξεχνάμε πως ο Ναζισμός (Nationalsozialismus) δεν ήταν μόνο μιλιταρισμός και εθνικισμός, αλλά και η αποθέωση του κρατισμού στην οικονομία. Στην πραγματικότητα, σοσιαλισμός και ναζισμός αποτελούν παραλλαγές του ίδιου κολλεκτιβίστικου μοντέλου, που βάζει το κράτος πάνω από το άτομο. Ας συγκρατήσουν λοιπόν την οργή τους οι φίλοι της κρατικίστικης Αριστεράς για την πρόσφατη εκλογική επιτυχία της "Χρυσής Αυγής" .Ίσως έχουν περισσότερα κοινά μαζί της από όσα νομίζουν...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΑΤΕ .
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ
ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ .
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Ανώνυμος είπε...

H anwnumia sas einai haraktiristiko twn mpolsevikwn pou lumainontai tin Ellada. Fantazomai tha forate kai koukoula otan sunagelazeste athlious tupous opws o Alavanos i ta paidia tou PAME
Alex Andros

Ανώνυμος είπε...

Και το μυαλό σας ένα καχύποπτο κουρκούτι , άλλωστε το αποδεικνύεται δια των λανθασμένων συμπερασμάτων τα οποία είναι προϊόν των αυθαίρετων στοιχείων σας

παρά πολύ ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Η αποθέωση του κρατισμού στην οικονομία από τους εθνικιστικούς σοσιαλιστές στην Γερμανία δεν νομίζω ότι απέτυχε οικονομικά τότε.Κάθε άλλο μάλιστα...

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανια πέτυχε οικονομικά, γιατί προϋπήρχε δομημένη βιομηχανία που εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα της αγοράς στο τέλος της κρίσης του '30.

Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό σε αυτή την επιτυχία.

Δημοσίευση σχολίου