Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ώρα Παπαδημητρίου

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου γράφει άρθρα στην Καθημερινή που δίνουν στον αναγνώστη μια καθαρή εικόνα για τα οικονομικά της χώρας. Είναι συνήθως κείμενα λιτά και συγκεκριμένα, χωρίς φόβο και πάθος. Χθες όμως φαίνεται ότι για τον Παπαδημητρίου ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όλα τα συναφή. Είχε μια έκρηξη σαν αυτή του Σωτήρη Μουστάκα στο “Ένας Νομοταγής Πολίτης” ή σαν αυτή του Γιώργου Κωνσταντίνου στο “Ξύπνα Βασίλη.” Μόνο που αντί ο Παπαδημητρίου να αρχίσει να βάφει τα ντουλάπια κόκκινα ή να κοκορίζει χρησιμοποίησε την αγανάκτηση του πιο δημιουργικά γράφοντας ένα εξαιρετικό άρθρο:
Γιατί αυτό που απέκρυψε ο πρωθυπουργός μας από τον πρωθυπουργό του λιλιπούτειου και αγνώστων λοιπών (ιστορικών, εννοείται) στοιχείων πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, είναι ότι αυτό που είναι διεφθαρμένο είναι το μεγάλο κομμάτι του κράτους, το μεγαλύτερο κομμάτι των στελεχών δημοσίων υπαλλήλων που το διαχειρίζονται και το ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτικών που το κυβερνούν.

Ο κ. Παπανδρέου δεν συμφωνεί. Βλέπει διεφθαρμένους τους κατοίκους της χώρας, που τον ανέδειξαν στην ύπατη διάκριση, επειδή τα βρίσκουν με τον τεχνίτη προκειμένου να μοιραστούν τη ζημία που προκαλεί ο υπερβολικός ΦΠΑ στο οικογενειακό πορτοφόλι και των δύο τους. Βλέπει διαφθορά στις χιλιάδες μικρομεσαίους που βάζουν στο ίδιο πορτοφόλι κέρδη και φόρους, αντί να κοιτάξει τα βάρη των φόρων.


Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου