Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η Κούβα αλλάζει, η Ελλάδα διαβουλεύεται


Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια το συναίσθημα της έκπληξης δεν έρχεται όσο εύκολα όσο πριν. Αλλά ότι η Κούβα θα δίνει μαθήματα φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα της ΕΕ, αυτό είναι κάπως δύσκολο να χωνευθεί.

Στην Κούβα στο “6ο συνέδριο του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενέκρινε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος που προτάθηκε από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.”
“Η ολομέλεια των 1.000 συνέδρων ψήφισε το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 300 μέτρα που αφορούν το άνοιγμα του ιδιωτικού τομέα, μειώσεις των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, μειώσεις των κρατικών επιδοτήσεων, μορφές αυτοδιαχείρισης στις επιχειρήσεις, τους φόρους και την αποκέντρωση του κρατικού μηχανισμού.”

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, o Comandante Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έστελνε SMS στους συντρόφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

“Σύντροφέ μας με απόλυτο σεβασμό, με όλη την εκτίμηση για τις μάχες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στη βάση των αγώνων μας και όλων όσων μας συνδέουν, σε καλούμε να υπερασπιστείς την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Ας δείξουμε ως κυβέρνηση ότι έχουμε αντιστάσεις, ας δείξουμε ότι έχουμε κόκκινες γραμμές. Ας δείξουμε ότι δεν παραδίνουμε ότι μας ζητάνε. Εκτός των άλλων (που είναι η ουσία) αυτό στα μάτια του λαού μας θα μας κρατήσει ψηλά. Με τα παραπάνω λόγια δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν σας και κυρίως τον Πρόεδρο μας. Όμως αν δώσουμε και την ΔΕΗ αύριο ως κράτος δεν θα έχουμε κανένα εργαλείο στα χέρια μας για να ασκήσουμε πολιτική”


Στην Κούβα ο Ραούλ Κάστρο θα πει “Καμία χώρα ή κανένας δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα έχει. Δύο και δύο κάνουν τέσσερα. Ποτέ πέντε, πόσω μάλλον έξι ή επτά, όπως μερικές φορές προσποιούμασταν ότι κάνουν”

Τώρα αν κάποιος μπορεί να το πει αυτό, με ακόμα πιο απλό τρόπο, στον Γιώργο λεφτά-υπάρχουν Παπανδρέου για να το καταλάβει, θα τον ανακηρύξουμε σε εθνικό ήρωα.

Στο δελτίο της ΝΕΤ ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ θα δηλώσει:

“Βλέπουμε με ανησυχία της αλλαγές στην Κούβα γιατί εισάγουν στην βάση της σοσιαλιστικής οικονομίας νόμους και κανόνες της αγοράς, και επειδή έχουμε βγάλει συμπεράσματα από τις ανατροπές που ζήσαμε στον 20ο αιώνα θεωρούμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την προοπτική του σοσιαλισμού στην Κούβα”


Μην φοβάσαι σύντροφε Σοφιανέ. Μπορεί να έπεσε το τοίχος του Βερολίνου, να χάσατε την ανατολική Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα και λοιπούς, τώρα και Κούβα, και ίσως να πάρει και η Βόρεια Κορέα σειρά, αλλά, πάντα θα έχετε την Ελλάδα. Εδώ κυβερνά ο Comandante Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου