Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί η Αριστερά απεχθάνεται το κυνήγι ;


"Αυτό συμβαίνει, γιατί το κυνήγι είναι μια θεαματική επίθεση σε τόσες πολλές από τις πιο αγαπημένες ιερές αγελάδες της Αριστεράς. Με ρίζες στην παράδοση, στην ιστορία και στην πρωτόγονη αταβιστική επιθυμία για αίμα προσβάλλει την πίστη της Αριστεράς στην κοινωνική πρόοδο και στην τελειοποίηση της ανθρώπινης φύσης. Με το να είναι φοβερά διασκεδαστικό, προσβάλλει τον πουριτανικό φόβο της ευχαρίστησης που διακατέχει την Αριστερά. Με το να είναι δημοφιλές, αποτελεσματικό, καλοσχεδιασμένο και εντελώς αυτοχρηματοδοτούμενο, προσβάλλει την πίστη της Αριστεράς πως μόνο το κράτος ξέρει πραγματικά πώς να κάνει τα πράγματα να δουλέψουν. Με το να καταλαβαίνει καλύτερα τη φύση από όσο οι περισσότεροι οικολόγοι και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζωών θα μπορούσαν , προσβάλλει την πεποίθηση της Αριστεράς πως μόνο αυτή νοιάζεται πραγματικά για το περιβάλλον.

Νομίζετε πως η αντιπαράθεση για το κυνήγι αφορά απλά κάτι τόσο ασήμαντο όσο τα δικαιώματα των ζώων; Ναι, κι εγώ έτσι νόμιζα. Αλλά, δεν είναι έτσι. Πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από αυτό, στην ίδια την ουσία της φιλοσοφικής διαμάχης μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς. Ποιός ξέρει καλύτερα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι : εσύ ή το κράτος;"

[James Delingpole από το βιβλίο του "Welcome to Obamaland"]

7 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ είπε...

Η Αριστερά απεχθάνεται το κυνήγι, όπως και την οπλοκατοχή, για λόγους πολιτισμικούς, διότι το κυνήγι αφορά αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου, την έννοια της επιβίωσης, της χρήσης όπλων, της ένοπλης αυτονομίας, στοιχεία που η απονευρωμένη Αριστερά αδυνατεί να κατανοήσει.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο να το παίζει ο καθένας μικρός σερίφης αντικαθιστώντας την αστυνομία και άλλο το κυνήγι βρώσιμων και μη απειλούμενων ζώων.
Μην τα μπερδεύετε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προσπαθεί να πει αυτή η ανάρτηση, αλλά εγώ που πάντα πίστευα ότι είμαι δεξιός και δεν γουστάρω την ακατάσχετη παρανομία και τα σκάγια που πέρασαν την τελευταία φορά 5 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου εντός χωριού και σε περίοδο κυνηγετικής απαγόρευσης, μήπως τελικά είμαι κρυφοαριστερός;

Ανώνυμε αγόρι μου (ή κορίτσι μου), ποιά αστυνομία και ποια θηροφυλακή; Έχετε ιδέα καθόλου τι συμβαίνει στην επαρχία; Το όργιο ασυδοσίας; Τους τεράστιους κινδύνους; (όταν μιλώ για σκάγια 5 μέτρα πάνω απ' το κεφάλι μου εντός του χωριού, κυριολεκτώ, δεν λέω ψέματα) Την αστυνομία μπορείς να την καλείς κάθε 5 λεπτά για 2 ώρες και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να μην έρθει.

Κι αν τολμήσεις να παραπονεθείς το αρχέγονο ένστικτο του κυνηγού μπορεί να αντιδράσει ποικιλοτρόπως: από το να σε βρίσει κατάμουτρα μέχρι να σε απειλήσει με την καραμπίνα του.

Αυτό είναι το δίκαιο της ζούγκλας και το δίκαιο του ισχυρότερου! Όχι στο Φαρ Ουέστ, αλλά στην Ελλαδίτσα του 2011!!!

Μήπως αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί το Μπλέ Μήλο (και την Πολιτεία) είναι πρακτικοί τρόποι για να ενισχυθεί ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων από τους οι Έλληνες;

byron είπε...

Συμφωνώ με τον τελευταίο ανώνυμο. Η συμπεριφορά του Έλληνα κυνηγού συμπυκνώνει όλη την καφρίλα του νεοέλληνα.

Ανώνυμος είπε...

Η καφρίλα του νεοέλληνα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο πιο φονικός είναι όχι το κυνήγι αλλά η οδήγηση. Μήπως να απαγορευτεί;
Αν αυτός που πυροβολεί εντός του χωριού, ξέρει ότι όλοι οι συγχωριανοί του είναι οπλισμένοι θα το σκεφτεί πολύ πριν ξαναρίξει.

Manoliscus είπε...

Είναι σε λάθος βάση η κατά σύστημα προσωποποίηση της "Αριστεράς", λες και μιλάμε για κάποια θεία μας. Προς τι αλήθεια αυτή η μονολιθική θέαση του ιδεολογικού αντιπάλου;

Τυχαίνει και εγώ να απεχθάνομαι το κυνήγι, για κανέναν όμως από τους λόγους που αναπτύσσει ο James Delingpole.

Auslaender είπε...

Αριστερός δεν είμαι αλλά η επιχειρηματολογία του Delingpole είναι επιπέδου κατηχητικού Tea Party. Η (αμερικάνικη προφανώς) Αριστερά διακατέχεται από πουριτανικό φόβο της ευχαρίστησης; Γι'αυτό όλες οι οργανώσεις απο θείτσες οι οποίες κατακλύζουν την FCC με το που δουν γυναικεία ρόγα στην τηλεόραση είναι hardcore Ρεπουμπλικάνες. Εκτός και αν ο Delingpole θεωρεί πιο απολαυστικό το να πυροβολεί κουνέλια από τα κουνελάκια του Playboy οπότε πάω πάσο.

Δημοσίευση σχολίου