Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Και όμως...Το πολικό ψύχος στην Ευρώπη οφείλεται στην...υπερθέρμανση του πλανήτη


Οι προπαγανδιστές της θεωρίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μετά το Climate-gate, αλλά δεν περίμενα πως θα δω και ένα τέτοιο κομμάτι , σαν και αυτό που υπογράφουν σήμερα στην "Καθημερινή" το AP και το Reuters. Το άρθρο ασχολείται με την κλιματική σύνοδο στο Μεξικό, και μεταξύ άλλων, μπορεις να διαβάσεις το εξής εκπληκτικό :

"...ο καιρός στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, αλλά και την Ελλάδα -όπου οι υψηλές θερμοκρασίες σημείωσαν ρεκόρ διαρκείας- διαψεύδει όσους απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας."

Αρχικά, νόμισα πως κάτι δεν κατάλαβα καλά. Βλέπετε, ήταν ακόμη πρωί, τα μάτια μου δεν είχαν καλά καλά ανοίξει και οι εγκεφαλικές μου λειτουργίες υπολειτουργούσαν. Όμως ακόμη και ύστερα από ένα δυνατό καφε, το περιεχόμενο του άρθρου παρέμενε το ίδιο . Για το κύμα ψύχους στην Ευρώπη, ευθύνεται ....η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, και το χιόνι στην Αγγλία και οι πλημμύρες στα Βαλκάνια. Πολύ βολική θεωρία είναι η αλήθεια, και κύριως δεν πρόκειται ποτέ να διαψευσθεί, αφού χωράει τα πάντα!


Κάτι είχα υποψιαστεί εδώ και χρόνια πως η θεωρία της κλιματικής αλλαγής έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά θρησκείας, με το δικό της ιερατείο και το δικό της αλάνθαστο δόγμα, που όποιος το αμφισβητεί καταλήγει στο πυρ το εξώτερον. Έτσι, πάντα ήμουν επιεικής με τα ιερά κείμενα αυτής της μεταμοντέρνας σέκτας , αφού απευθύνονται, όχι στη λογική, αλλά στη βαθιά και πανάρχαια ανθρώπινη ανάγκη της πίστης . Μήπως όμως τελευταία το ιερατείο της κλιματικής αλλαγής νομίζει πως απευθύνεται , όχι απλά σε πιστούς αλλά σε ηλίθιους ;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τηλέμαχε, εσύ γράφεις για το περιβάλλον??? Αν είναι δυνατόν...Πως αλλάζει ο "καιρός" ε???

Καλημέρα

Γραικός Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και άλλο είδος ηλιθίων, αυτοί που αμφισβητούν τις μέσες μετρήσεις θερμοκρασίας για τα τελευταία 50 χρόνια, και προσποιούμενοι τους επιστήμονες βγάζουν συμπεράσματα από μη επιστημονικές πηγές. Ή μήπως το ότι χιονίζει, για 2 βδομάδες στο 5% της γης δείχνει κάτι που εσείς γνωρίζετε καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

συν-ανώνυμε διαβάστε δυο πράγματα :

http://hk-climate.org/el/models.html

Ανώνυμος είπε...

Καθαρό cherry-picking.

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αμφισβητείται από δημοσιογράφους και πολιτικούς, δεν υπάρχει όμως αποδεκτός επιστημονικός αντίλογος.

Ψάξτε το λίγο, ρωτήστε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, τώρα άλλαξαν τροπάριο. Δεν λένε πλέον "υπερθέρμανση" αλλά "κλιματική αλλαγή", έτσι γενικά και φλου, οπότε χωράει τα πάντα. Συνεχίζουν βέβαια να μιλούν και για αέρια θερμοκηπίου και για το κακό CO2 που μάλλον τους έχει ξεμείνει από την παλιά θεωρία.
Μετά τον κομμουνισμό πρέπει να είναι η μεγαλύτερη απάτη του 20ου αιώνα.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε του σχολίου 3 (με τα κεράσια ) ,ακριβώς πάνω από το σχόλιό σας θα βρείτε λινκ με επιστήμονες και δη έλληνες . Και εσείς , αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε ουκ ολίγους επιστήμονες να αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή ( ή να παραδέχονται την κλιματική αλλαγή αλλά να αμφισβητουν το αν είναι ανθρωπογενής ) . Κάντε λοιπόν αυτό που προτείνετε : Ψαξτε

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

To Economist σχολίασε το φαινόμενο της πρόσφατης κακοκαιρίας στη Βόρεια Ευρώπη

http://www.economist.com/node/17627251

Όμως το ερώτημα σε όλους αρνητές, αγνωστικιστές, σκεπτικιστές, αρμαγεδονιστές και άλλους, είναι το εξής:

Είμαστε σίγουροι ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες δεν συμβάλλουν στη θέρμανση του πλανήτη;

Είναι μια πολύ απλή ερώτηση η οποία μπορεί να απαντηθεί με ένα ναί ή ένα όχι.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Νίκο,δεν χωρά απάντηση με ένα ναι ή ένα όχι για κάτι τόσο ρευστό και αβέβαιο όπως το κλίμα. Όποιος νομίζει πως μπορεί με σιγουριά να προβλέψει την εξέλιξη του(και μάλιστα για τα επόμενα 50-100 χρόνια, όταν καλά καλά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον αυριανό καιρό), είναι κομπογιαννίτης ή απλά εξυπηρετεί συγκεκριμένους δικούς του σκοπούς.Δυστυχώς οι θιασώτες της οικο-ορθοδοξίας μιλάνε με τέτοια σιγουριά και μάλιστα, μέσα από την προπαγάνδα που μας κάνουν από τα σχολεία και τα ΜΜΕ, παρουσιάζουν την άποψη τους σαν τη μοναδική αλήθεια. Και αναρωτιέμαι τί σόι επιστήμονες είναι αυτοί που όλοι προτείνουν σαν λύση την ίδια κρατικίστικη πολιτική ατζέντα (μέχρι και δελτίο έφτασαν να ζητήσουν, σαν τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/8165769/Cancun-climate-change-summit-scientists-call-for-rationing-in-developed-world.html.). Γι αυτό ακριβώς το θέμα της κλιματικής αλλαγής, εξελίχθηκε σαν κατεξοχήν πολιτικό θέμα. Επειδή διάφοροι (επιστήμονες που θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερες επιχορηγήσεις, ΜΜΕ που χρειάζονται "τρομακτικές" ειδήσεις, κυβερνήσεις που θέλουν να επεκτείνουν την εξουσία τους, τα ορφανά της Αριστεράς, που επιτέλους ξαναβρήκαν λόγο ύπαρξης) το χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για να περάσουν μια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα ή να αποκομίσουν προσωπικά ωφέλη. Αλλά ακόμη και αν δεχτούμε τα πιο "καταστροφολογικά" σενάρια (τα οποία θεωρώ γελοία), τί μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτή η κρατικίστικη ατζέντα είναι η λύση? Το Πρωτοκόλλο του Κυότο (η Βίβλος της οικο-ορθοδοξίας) που το κόστος του υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 14,5 τρις δολάρια, θα στερήσει κεφάλαια που θα μπορούσαν να στραφούν σε πολύ πιο επείγουσες ανάγκες και να βελτιώσουν τις ζωές εκατομμυριών ανθρώπων, που σήμερα ζουν στην πιο απόλυτη φτώχεια και θα στραγγαλίσει την οικονομική ανάπτυξη , εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη νεων πιο φιλικών στο περιβάλλον, τεχνολογιών.


@(πέμπτος) ανώνυμος
Πολύ σωστή παρατήρηση. Τώρα πια η παγκόσμια υπερθέρμανση έγινε απλά κλιματική αλλαγή...

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Τηλέμαχε συμφωνώ με το σχολιό σου.
Ούτε και εγώ είμαι 100% πεπεισμένος ότι υπάρχει θέμα θέρμανσης του πλανήτη λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ήθελαν να συντηρήσουν αυτόν τον μπαμπούλα.

Όμως ακριβώς επειδή κανείς δεν είναι σίγουρος, θα πρέπει, όπως και σε κάθε άλλο πράγμα στη ζωή για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι να έχουμε μια ασφάλεια.

Είτε μιλάμε για μέτρα αποτροπής, είτε για μέτρα προσαρμογής είτε για γεωμηχανική και περιορισμό των εκλύσεων των αερίων του θερμοκηπίου, πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε ώς στόχο να περιορίσουμε την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον.

Όπως ξοδεύουμε χρήματα για να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση μιας θεομηνίας πρέπει να είμαστε έτοιμοι και κάπως ασφαλισμένοι στο μέτωπο της κλιματικής αλλαγής.

Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό χωρίς να έχουμε τις παρενέργειες που φέρνει η υστερική αριστεροοικολογική προσέγγιση το συζητάμε. (Προσωπικά είμαι υποστηρικτής του φόρου άνθρακα)

Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με business as usual.

Ανώνυμος είπε...

Είναι η θρησκεία της Μητέρας Γης. Του φεμινισμού, του πανσεξουαλισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου