Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Οι δημοτικές εκλογές στην Αθήνα και η...άπονη Δεξιά!


Η γνωστή ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στηρίζει Γιώργο Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας . Μάλιστα, παραβρέθηκε στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού και σε ομιλία της δήλωσε, μεταξύ άλλων :

"Δυστυχώς αυτή η πόλη είχε την ατυχία να διοικείται για πολλά χρόνια από μία παράταξη που έχει αποδείξει περίτρανα την απονιά της για τον Έλληνα πολίτη."

Θεωρώ τον Νικήτα Κακλαμάνη έναν από τους πιο αποτυχημένους δήμαρχους που είχε ποτέ αυτή η πόλη. Και πράγματι κάθε συντηρητικός ή φιλελεύθερος πολίτης, που δίνει προτεραιότητα σε στόχους όπως
η καθαρίοτητα και η ασφάλεια της πόλης και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου θα είχε πολλούς λόγους για να θεωρεί τη θητεία του νυν δημάρχου καταστροφική για την Αθήνα. Και να που εν έτει 2010, ακούω ξανά τα ξεπερασμένα, ξανθοπούλεια μεταπολιτευτικά κλισέ της "ευαισθητης" Αριστεράς ενάντια στην "ανάλγητη και άπονη" Δεξιά , και μάλιστα με το θολοκουλτουριάρικο , ελιτίστικο και δήθεν εκσυγχρονιστικό περιτύλιγμα της υποψηφιότητας Καμίνη. Και τότε , ναι, το ομολογώ, ώρες ώρες εύχομαι ειλικρινά να είναι ο Κακλαμάνης που θα ξανακερδίσει τη Δημαρχία!

3 σχόλια:

Konstantinos Koukopoulos είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το να μιλά η Παναγιωτοπούλου για τον Καμίνη και τον Κακλαμάνη με κλισέ με το ποιός δήμαρχος ελπίζεις να εκλεγεί. Εκτός εάν "ώρες ώρες" το να έρθουν τα πράγματα αντίθετα από το πώς τα θέλει η Παναγιωτοπούλου είναι πιο σημαντικό για σένα από το να έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλεις εσύ!

astefan είπε...

Θυμάμαι, κάποτε που δημοσιευόντουσαν στις εφημερίδες,
πριν τις εκλογές,
επιστολές της υψηλής διανόησης,
τις οποίες υπέγραφαν οι καθοδηγητές της Μεταπολίτευσης και
μας υποδείκνυαν,
τι πρέπει να ψηφίσουμε.

30 χρόνια μετά, κανείς δεν βγαίνει να κάνει αυτοκριτική για αυτήν την απίστευτη παρακμή, στην οποία μας οδήγησε, η περισπούδαστη Γενιά του Πολυτεχνείου.
Όλοι καλοταϊσμένοι και πολλαπλώς ευεργετημένοι από τις κρατικές χορηγίες, κάνουν τους ανήξερους.

" Όχι εμείς ρε θείο, κάτι άλλα μεγάλα παιδιά".

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Κώστα, φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι το άρθρο είναι επίτηδες υπερβολικό. Δεν θεωρώ τον Κακλαμάνη καλό δήμαρχο, ούτε θα έπαιρνε ποτέ τον ψήφο μου. Από την άλλη, η Παναγιωτοπούλου δεν εξέφρασε την άποψη της σε κάποιο περιοδικό, αλλά σε συγκεντρωση του συνδυασμού. Βέβαια, δικαίωμα της να λέει ότι θέλει, αλλά οι παλαιοκομματικές διαχωριστικές γραμμές που χρησιμοποιεί νόμιζα πως είχαν ξεπεραστεί κάπου στα μέση της δεκαετίας του 90. Το πρόβλημα με την ομιλία της Παναγιωτοπούλου είναι αυτός ο αυτάρεσκος λόγος του "αριστερού" πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, που ακόμη και σήμερα πιστευει ακράδαντα πως έχει το μονοπώλιο στην "πρόοδο" και στην "κοινωνική ευαισθησία". Φαντάζομαι σε ενοχλεί και έσενα αυτό το ύφος. Τώρα, για το περιέχομενο των προτάσεων Καμίνη, θα τα πούμε και θα τα γράψουμε πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες

Δημοσίευση σχολίου