Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Όταν οι ευρωβουλευτές μας διαλογίζονται στη...Μαδέιρα


Προφανώς οι 250 ευρωβουλευτές του "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" , οι 80 βοήθοι τους και οι 70 υπάλληλοι, είχαν κουραστεί πολύ από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της δουλειάς στο Ευρωκοινοβούλιο . Έτσι αποφάσισαν να οργάνωσουν ένα ταξιδάκι ... "μελέτης και διαλογισμού" στην εξωτική Μαδέιρα που θα στοιχίσει στους ατυχείς Ευρωπαίους φορολογούμενους το ευτελές ποσό των 400.000 ευρώ.

Τα μέλη της ευρωνομενκλατούρας δε διέμειναν σε ντάτσες, αλλά σε δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων και εκεί, κάπου μεταξύ ενός dry martini και μιας βουτιάς στην πισίνα, βρήκαν και το χρόνο για να συζητήσουν -είναι αληθινό, όσο προκλητικό και αν ακούγεται- για το πώς θα αυξήσουν και άλλο τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τί κι αν παντού στην Ευρώπη, οι περικοπές είναι πια μια πραγματικότητα , οι υπεροπτικές ελιτ των Βρυξέλλων ζουν στο δικό τους παραμυθένιο κόσμο και εξακολουθούν να αυξάνουν τις δαπάνες τους!

Και όμως , αυτή η τερατώδης γραφειοκρατία σοβιετικού τύπου που το μόνο που ξέρει είναι να σπαταλά τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, και που ο τρόπος λειτουργίας της, κάνει ακόμη και το Ελληνικό Δημόσιο να φαίνεται σαν μια όαση συνετής και οικονομικής διαχείρισης, αυτή η ίδια γραφειοκρατία φιλοδοξεί να μας βάλει σε τάξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου