Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Όταν η Αριστερά κήρυξε ένοπλο αγώνα κατά της Επιστήμης

Μία σχετικά νέα τρομοκρατική οργάνωση που ονομάζεται “Πυρήνας της Όλγας”, μέλος της άτυπης Ομοσπονδίας του Διεθνούς Αναρχικού Επαναστατικού Μετώπου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε έναν πυρηνικό μηχανικό στη Γένοβα της Ιταλίας στις 7 Μαίου. Η ίδια ομάδα είχε στείλει γράμμα-βόμβα σε ένα Ελβετικό λόμπυ που δραστηριοποιείται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας το 2011. Είχε επίσης αποπειραθεί να βάλει βόμβα στο εργαστήριο νανοτεχνολογίας της IBM στην Ελβετία το 2010 ενώ έχει διασυνδέσεις με μία άλλη τρομοκρατική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις σε εργαστήρια νανοτεχνολογίας στο Μεξικό. Οι διωκτικές αρχές έχουν πλέον βάσιμες ενδείξεις πως τέτοιες αριστερίστικες, οικολογικές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αρχίσει σταδιακά να σχηματίζουν όλο και στενότερους δεσμούς στο διεθνές επίπεδο.  

Στις 11 Μαίου η οργάνωση “Πυρήνας της Όλγας” έστειλε τετρασέλιδη επιστολή στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση στον Roberto Adinolfi, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ansaldo Nucleare, εταιρείας σχετικής με πυρηνική τεχνολογία και θυγατρικής της αεροναυπηγικής εταιρείας Finmeccanica. Το γράμμα, το οποίο οι Ιταλικές αρχές θεωρούν αυθεντικό, είναι γεμάτο με ρητορική μίσους εναντίον της επιστήμης. Ανάμεσα σε άλλα, στο γράμμα αναφέρεται πως “ο Adinolfi γνωρίζει καλά πως είναι θέμα χρόνου πριν μία ευρωπαική Φουκουσίμα δολοφονήσει την ήπειρο μας”. Διαβάζουμε από την αγγλική μετάφραση του κειμένου:
“Science in centuries past promised us a golden age, but it is pushing us towards self-destruction and total slavery... With this action of ours, we return to you a tiny part of the suffering that you, man of science, are pouring into this world.” [ Η Επιστήμη τους περασμένους αιώνες υποσχέθηκε μία Χρυσή Εποχή, αλλά μας σμπρώχνει προς την αυτοκαταστροφή και τη δουλεία...Με αυτή μας την ενέργεια, σας επιστρέφουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του πόνου τον οποίο εσείς, οι άνθρωποι της επιστήμης, χύνεται σε αυτόν τον κόσμο”.]...“Finmeccanica means bio- and nanotechnology. Finmeccanica means death and suffering, new frontiers of Italian capitalism,” [Finmeccanica σημαίνει βιο- και νάνο-τεχνολογία. Finmeccanica σημαίνει θάνατος και πόνος, νέοι ορίζοντες για τον Ιταλικό καπιταλισμό].
Η ομάδα στο ίδιο γράμμα υπόσχεται να συνεχίσει τις επιθέσεις. Οι Ιταλικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε πολλούς πιθανούς πολιτικούς, επιχειρηματικούς και επιστημονικούς στόχους. Συνολικά οι αρχές έχουν προσφέρει σωματοφύλακες σε 550 άτομα-πιθανούς στόχους.

 Ο “Πυρήνας της Όλγας”, ο οποίος έχει λάβει το όνομα του από μία φυλακισμένη Ελληνίδα αναρχική, έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για το δέμα-βόμβα που εξεράγη στα γραφεία του Ελβετικού λόμπυ Swissnuclear, το οποίο δραστηριοποιείται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας και είναι εγκατεστημένο στο Olten της Ελβετίας. Ένα γράμμα το οποίο βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης απαιτούσε να αφεθούν ελεύθεροι τρεις άνθρωποι που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία πως σχεδίαζαν επίθεση στο κέντρο νανοτεχνολογίας της Αμερικανικής IBM στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Στο γράμμα αυτό, ο “Πυρήνας της Όλγας” κατηγορούσε την Επιστήμη πως είναι υπεύθυνη για όλα τα κακά τα οποία ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα (ιοί, βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά σε αντιβιοτικά, πυρηνικά ατυχήματα κλπ.) και πως οι Επιστήμονες είναι οι υπηρέτες του Καπιταλισμού και του Κεφαλαίου. Ο Πυρήνας της Όλγας υποστηρίζει πως προωθεί συμμαχίες με οικολογικό-αναρχικά γκρουπ σε άλλες χώρες όπως το Μεξικό, τη Χιλή, την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. 

Στο Μεξικό έχουν ήδη λάβει χώρα παρόμοιες επιθέσεις: τον Αύγουστο του 2011, μία ομάδα με την επονομασία “Individuals Tending Towards Savagery” έστειλε δέμα-βόμβα η οποία τραυμάτισε δύο ερευνητές νανοτεχνολογίας στο Monterrey Institute of Technology. Σύμφωνα με την Μεξικανική Αστυνομία, το δέμα περιείχε ποσοτητα εκρηκτικών ικανή να προκαλέσει την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου αλλά απέτυχε να ανατιναχθεί όπως είχε σχεδιαστεί από τους οικολόγους-τρομοκράτες. Νωρίτερα το 2011, η ίδια τρομοκρατική ομάδα είχε στείλει δύο βόμβες στο κέντρο νανοτεχνολογίας του Polytechnic University of the Valley of Mexico. Το ένα δέμα είχε ανακαλυφθεί πριν ανατιναχθεί ενώ το δεύτερο, που ανατινάχθηκε, τραυμάτισε έναν φρουρό του Πανεπιστημίου. 

Η Ιταλική Αστυνομία που ερευνά την υπόθεση της επίθεσης στον Roberto Adinolfi ανησυχεί πως τέτοια κρούσματα τρομοκρατίας θα ενταθούν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη. Μία Ελβετική έκθεση σχετικά με το θέμα της οικολογικής τρομοκρατίας αναφέρει πως το ρίσκο για τους Επιστήμονες εξαρτάται από τον χώρο έρευνάς τους. 

Η Αριστερή Οικολογία και η Αριστερή Συντήρηση, πιστή στο θεολογικό δόγμα του “άλλου κόσμου” που είναι εφικτός, έχει πλέον πάψει απλά να αρνείται την πραγματικότητα. Έχει πλέον ανοιχτά κηρύξει πόλεμο στην πραγματικότητα και τους κύριους εκφραστές αυτής που είναι η ανθρώπινη Επιστήμη και η Τεχνολογία. Είναι καιρός πλέον όχι απλά να λάβουμε τα μέτρα μας αλλά και να αντισταθούμε ενεργά στην Αριστερή ισοπέδωση του ανθρώπινου πολιτισμού. Πριν ο Αριστερός μισανθρωπισμός μας στείλει πίσω στην εποχή των σπηλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου