Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Λαθρολάγνοι εναντίον Τζήμερου


Οι Έλληνες που χάνουν την δουλειά τους λόγω της λαθρομετανάστευσης είναι οι σχετικά λιγότεροι άτυχοι. Οι Έλληνες που έχασαν και θα χάσουν την ζωή τους λόγω της λαθρομετανάστευσης ήταν και θα είναι οι πιο άτυχοι απ’ όλους.

Τι ήθελε να πει ο κ. Τζήμερος ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες», έγινε χαμός στο διαδίκτυο. Φασίστα τον ανεβάζαν, ρατσιστή τον κατέβαζαν, κάπου διάβασα ότι θα ήταν καλύτερο να «συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή.»

Η παραπάνω δήλωση του κ. Τζήμερου για ευνόητους λόγους δεν είναι 100% ακριβής. Κάθε μετανάστης που εισβάλει στην Ελλάδα δεν παίρνει απαραιτήτως την δουλειά κάποιου Έλληνα. Για παράδειγμα, αρκετοί λαθρομετανάστες ασχολούνται με το έγκλημα. Η απουσία του νόμου και της τάξης προσφέρει στο τριτοκοσμικό εγκληματικό στοιχείο μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Είμαστε η Κίνα της εγκληματικότητας.

Μπορεί κάποιος να πει αρκετά για την δήλωση Τζήμερου, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι είχε έστω ρατσιστική χροιά ή υπονοούμενο. Βέβαια, προ πολλού έχει αναπτυχθεί η συνήθεια ότι όταν μια δήλωση ή θέση είναι έμμεσα ή άμεσα κριτική στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης να χαρακτηρίζεται αμέσως ως ρατσιστική, ξενοφοβική και φασιστική.

Αυτοί που πετάχτηκαν αμέσως για να δηλώσουν ότι, προφανώς, κάθε λαθρομετανάστης που εισβάλει στην Ελλάδα δεν παίρνει και απαραιτήτως την δουλειά ενός Έλληνα, είναι τα ίδια άτομα που χαρακτηρίζουν κάθε μια κριτική δήλωση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ως ξενοφοβική. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τις αντιφάσεις τους.

Αυτή η ακραία τους θέση δεν είναι μόνο ένδειξη της δογματικής στάσης που τηρούν στο θέμα. Πρώτα απ΄όλα δεν θέλουν να υπάρχει συζήτηση και διάλογος για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Δεν έχουν επιχειρήματα να υπερασπιστούν την θέση τους, η οποία επιβάλλει ότι τα ελληνικά σύνορα θα είναι ανοιχτά. Το τελευταίο εναπομείναν επιχείρημα είναι ότι θα δώσουμε στους λαθρομετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στην Ευρώπη. Η δημοσιογραφική ομάδα της Καθημερινής που δημοσίευσε μια ανάλυση για διάφορους μύθους που κυκλοφορούν τελευταία, έγραψε για αυτό το θέμα, όπου δίνουμε χαρτιά στους λαθρομετανάστες και αυτοί πάνε Ευρώπη, ότι «Πρόκειται περί μιας ακόμη παραπλανητικής υπόσχεσης, καθώς τυχόν υλοποίησή της προσκρούει σε ρητές δεσμεύσεις που έχει η χώρα από την Ε.Ε. κυρίως λόγω της Συνθήκης του Σέγκεν.» Αυτό διαφεύγει ακόμα στον συνασπισμό των ΣΥΡΙΖΟ-Βαλλιανάτων.

Οι Ευρωπαίοι όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τους δικούς μας λαθρομετανάστες, αλλά ετοιμάζουν σχέδια για να αποκλείσουν και τους Έλληνες σε περίπτωση που ενταθεί η ελληνική κρίση. «Η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.» Παρόμοια σχέδια έχει και η βρετανική κυβέρνηση, δείτε εδώ.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το πάθος των λαθρολάγνων. Όταν προσφάτως ένας Αλβανός δημοσιογράφος επαναπατρίσθηκε μετά από πολυετή παραμονή στην Ελλάδα, έγινε ο χαμός. Θα νόμιζε κανείς ότι ήταν το γεγονός της χρονιάς. Χαμός στο twitter και στο facebook, χιλιάδες οι συμμετοχές σε ιστοσελίδες συμπαράστασης και προσφυγή στις αρχές. Όταν λίγες ημέρες αργότερα ο Θανάσης Λαζανάς θα δολοφονηθεί από τρεις Αφγανούς, οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα έχουν τίποτα να πουν ή να κάνουν. Αν το θύμα ήταν λαθρομετανάστης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εδώ μάλλον δικαιούμαστε να μιλήσουμε για 100% υποκριτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου