Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Προσοχή ! Τα καλιαρντά διεγείρουν "εχθροπάθεια"!



Διαβάζοντας τα "Καλιαρντά" του Ηλία Πετρόπουλου αναρωτιέμαι πώς η καυστική ελευθεροστομία των Ελλήνων ομοφυλόφιλων εκφυλίστηκε στη σημερινή κατάσταση , όπου το επίσημο gay κίνημα παρακαλάει το κράτος-πατερούλη να επιβάλλει τον comme-il- faut "προοδευτικό" καθωσπρεπισμό της πολιτικής ορθότητας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα καλιαρντά είναι η ιδιωματική διάλεκτος των ομοφυλόφιλων , που πρωτοεμφανίστηκε στα χρόνια του μεσοπολέμου. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ομοφυλόφιλων για έναν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους, χωρίς να τους αντιλαμβάνεται το εχθρικό περιβάλλον, που τότε επικρατούσε. Τα καλιαρντά αναπτύχθηκαν με τα χρόνια, απέκτησαν ελληνικές καταλήξεις και επηρεάστηκαν από την τουρκική, γαλλική και ιταλική γλώσσα. Παρότι αρκετές λέξεις έχουν περάσει σήμερα στην καθομιλουμένη, τα καλιαρντά τα χρησιμοποιούν πια μόνο κάποιοι ηλικιωμένοι ομοφυλόφιλοι και τραβεστί.

Διαβάζοντας κανείς το λεξικό του Ηλία Πετρόπουλου, διαπιστώνει εύκολα πως αυτή η διάλεκτος των ομοφυλόφιλων περασμένων δεκαετιών, είναι ο απόλυτος εφιάλτης για την ιδεολογία της πολιτικής ορθότητας , που με τόσο ενθουσιασμό έχει ασπαστεί σήμερα το ελληνικό gay κίνημα! Ιδίωμα αναρχικό, ασεβές, με καυστικό χιούμορ και με λέξεις που στην "πολιτικά ορθή" εποχή μας θα χαρακτηρίζαμε ως και "ρατσιστικές" , τα καλιαρντά προσβάλλουν τις "προοδευτικές" ευαισθησίες πολλών σημερινών gay ακτιβιστών , αφού δεν χαρίζονται σε κανέναν. Ούτε καν στις ομάδες εκείνες οι οποίες έχουν πάρει τον τίτλο του "επίσημου θύματος" και πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο . Έτσι, σε αυτή την ιδιόμορφη γλώσσα, η εκκλησία λέγεται "τραγοπουρότσαρδο" , ο δεσπότης "σκυλοτραγόπουρος" και το μοναστήρι "κηφηνότσαρδο" . Οι ομοφυλόφιλοι της εποχής δε φαίνεται να είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση ούτε την πολιτική εξουσία : "πρωτονταβάς" ο πρωθυπουργός, "Γιουδάδικο" το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (από το Γιούδας, δηλαδή Ιούδας, ρουφιάνος, χαφιές). Τα καλιαρντά δε σέβονται ούτε καν τις διεθνείς σχέσεις της χωρας μας και τους μεγάλους συμμάχους μας. "Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας" λέγονται τα ουρητήρια της πλατείας Συντάγματος (εξαιτίας του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία" που βρίσκεται εκεί) και "Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών" τα ουρητήρια της πλατείας Ομόνοιας.

Και αν μέχρι εδώ οι "πολιτικά ορθοί" αναγνώστες μας χαμογελούν με την επινοητικότητα των ομοφυλόφιλων του περασμένου αιώνα , από εδώ και κάτω μάλλον θα τους κοπεί το χαμόγελο . Είναι πολύ πιθανό ο κύριος Δημητράς του ΕΠΣΕ να ζητήσει την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου και πολύ φοβάμαι πως θα διαρραγούν οι άριστες σχέσεις του με την ΟΛΚΕ , όταν μάθει πως το σαπουνι λέγεται "όλιο-κοεν" , λέξη που προέρχεται από το ιταλικό όλιο που σημαίνει λάδι, ενώ το "κοέν" είναι υπαινιγμός για το σαπούνι, που έκαναν οι χιτλερικοί με το λίπος των Εβραίων. Ακόμη πιο προσβλητικές είναι οι λέξεις των καλιαρντών για το γυναικείο φύλο. Η γυναίκα λέγεται "παράταιρη", και το γυναικείο αιδοίο "μουτζό" (από τη μούτζα). Εαν δε κάποιος ξεστομίσει τη λέξη "μουτζοχέζω" που σημαίνει ..."γεννάω" , βλέπω τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη να παθαίνει την ίδια σύγχυση που της προκάλεσε η περίφημη διαφήμιση με τις μπάμιες και να ζητάει την άμεση παρεμβαση των κρατικών αρχών!

Όταν κυκλοφόρησαν τα "Καλιαρντά" το 1971 ο Ηλίας Πετρόπουλος διώχθηκε με τις κατηγορίες της περιύβρισης δημοσίας αρχής και του βασιλικού εμβλήματος, της κακόβουλης περιύβρισης της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας και της κυκλοφορίας ασέμνων. Σήμερα που οι εποχές έχουν αλλάξει (;), και το ρόλο του λογοκριτή της χούντας έχουν αναλάβει οι προοδευτικές ΜΚΟ (μεταξύ αυτών και οι gay ακτιβιστές), o Ηλίας Πετρόπουλος θα μπορούσε να βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια, αυτή τη φορά όμως με την κατηγορία πως διεγείρει την...εχθροπάθεια!

7 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

LOL. Πολύ καλό.

Jean-Luc Godard είπε...

Τον Πετρόπουλο κυνήγησαν κυρίως οι αριστεροί (όπως ο ΙΔΙΟΣ ομολογεί στο ντοκυμανταίρ "Ηλίας Πετρόπουλος, ένας κόσμος υπόγειος").

Δείτε το γιατί έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον (υπάρχει και στο youtube).

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες, και ένας αυθεντικός αντιεξουσιαστής. Χαίρομαι πολύ που το Μήλο κάνει αναφορά σε αυτόν.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Μουτζοχέζω, χαχαχαχχχαχα!

Αυτό με το σαπούνι δεν ισχύει παρεμπιπτόντως.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

@Jean Luc Godard
Σε ευχαριστώ που μου επισήμανες το ντοκυμανταίρ για τον Πετρόπουλο, δεν το είχα υπόψη μου.

@Aθ. Αναγνωστόπουλος
Θανάση, αυτό με το σαπούνι μην το ξαναπείς, γιατί μπορεί να σε κατηγορήσουν για αρνητή του Ολοκαυτώματος! Το "μουτζοχέζω" είναι κορυφή, η πιο αστεία λέξη του λεξικού του Πετρόπουλου!Άκου κι αυτό. "Μπισκοτότεκνο" λεγοταν o χουντικός, ο άνθρωπος του δικτάτορα Παπαδόπουλου (από τα μπισκότα Παπαδοπούλου :-)

Ανώνυμος είπε...

Που τους βρίσκεις αυτούς τους τύπους, άνθρωπέ μου? Αυτοί έρχονται σε σένα ή τους επιλέγεις επειδή λένε αυτά που θέλεις να πιστεύεις?

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και ισχύει αυτό με το σαπούνι, σελ. 117 του βιβλίου.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τον κουραδοκόφτη του Πετρόπουλου και τα "σόκιν" που λέει εκεί για την εγχώρια αριστερά.

Δημοσίευση σχολίου