Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου : O απόλυτος εφιάλτης κάθε Ευρωπαίου φορολογούμενου


Η πρόταση για στέρηση του δικαιώματος ψήφου των υπερχρεωμένων κρατών μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στη πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έτσι δεν προσέξαμε, πως για μια ακόμη χρονιά, ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. πρόκειται να αυξηθεί , όπως όλα δείχνουν, κατά 3% τουλάχιστον. Και αυτό σε μια εποχή που όλα τα κράτη-μέλη προσπαθούν να περικόψουν τις δαπάνες τους!

Το πιο εξοργιστικό είναι πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούσε αύξηση της τάξης του...6% . Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου χριστιανοδημοκράτης Jerzy Buzek, δήλωσε προκλητικά πως όποιος δεν υποστηρίζει αυτή την πρόταση είναι..."αντι-Ευρωπαίος", κάνοντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel να αναρωτηθεί αν η ίδια που περικοπτεί τις δαπάνες στη χώρα της πάσχει από ..."αντι-γερμανισμό".

Τελικά, η αύξηση θα είναι "μόλις" 3% επειδή μόνο δύο ηγέτες υποστήριξαν τις απαράδεκτες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Ο ένας ήταν ο Βέλγος πρωθυπούργος. Ο άλλος ήταν ο δικός μας Γιώργος Παπανδρέου. Αν λοιπόν δίπλα στην υποστήριξη του στις προτάσεις τις Ευρωκοινοβουλίου, βάλουμε τις φορολογικές αυξήσεις που εφαρμόζει στο εσωτερικό της χώρας και το πακέτο διάσωσης που έχει εξασφαλίσει, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί πια να υπερηφανεύεται πως έχει πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε σοσιαλιστή πολιτικού ανά τους αιώνες : έχει αναγάγει σε τέχνη το ξεζούμισμα όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των Ευρωπαίων φορολογουμένων!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με φωτεινή εξαίρεση τον Ντ. Κάμερον που ήταν ο μόνος που αντέδρασε!

Ανώνυμος είπε...

"Πολύ-πολύ αολές κουβέντες περί φόρων" στο
firiki2010 της 12ης Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση σχολίου