Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανασκόπηση Facebook #1


Η εξεταστέα ύλη για την εβδομάδα που πέρασε.



«Απλά προς υπενθύμιση...Ακόμη κι ο Ιησούς Χριστός να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, με κεντρικό σύνθημα "να ξοδεύουμε λιγότερα απ' όσα βγάζουμε", παίζεται αν θα πάρει έστω 1,5%...»

- James Cartash, 25/10/13



«Οι ναζί στη δίκη τις Νυρεμβέργης δικαιολογούνταν για τα εγκλήματα τους, λέγοντας "Εκτελούσαμε διαταγές". Τι θα λένε οι βουλευτές της Ν.Δ. όταν ψηφίσουν τον φόρο-έκτρωμα του κ. Στουρνάρα για τα ακίνητα που θα εξοντώσει την ελληνική μεσαία τάξη;»

- Στέφανος Μάνος, 30/10/13



«E εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά αγαθά. Εξάλλου ο Χριστούλης είπε οποίος έχει δύο μανδύες, να δίνει τον ένα στον πλησίον του. Δεν θα δώσεις στον "πλησίον" σου Σαμαρά που τον έχει περισσότερο ανάγκη; Άμα δεν του βγει το πρόγραμμα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της προσφυγιάς, κατά προτίμηση σε πανεπιστήμιο της Ivy League, να διδάσκει Διαχείριση Δημοσιονομικών Κρίσεων.»

- Διονύσης Βαγγελάτος, 31/10/13



«Τα τσιγγανάκια που πουλάνε σκόρδα έξω από τη Βαρβάκειο καταλαβαίνουν πολύ καλυτερα πώς λειτουργεί η ελεύθερη αγορά από όλους μαζί τους κρατικοδίαιτους "μεταρρυθμιστές" της κακιάς ώρας με τα ντοκτορά από το Χαρβαρντ.»

- Τηλέμαχος Χορμοβίτης, 31/10/13



«Ομολογώ ότι έχω σφόδρα μπερδευτεί. Όταν την περασμένη άνοιξη η Δημαρ ανεχώρησε απο την κυβέρνηση ο Σαμαράς αντικατέστησε τον Μανιτάκη, που ως αριστερός αρνείται πεισματικά να κάνει τις 12500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που απαιτούσε η τρόικα με ένα γνήσια φιλελεύθερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μάλιστα είχε δημοσίως ταχθεί υπέρ των απολύσεων. Έκτοτε ο Κυριάκος δεν έχει κάνει ούτε μια απόλυση στο δημόσιο. Αντιθέτως χτες εξήγγειλε χιλιάδες..προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2014 και τα επόμενα χρόνια. Αυτό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το λέει πια. Τα συμπεράσματα δικά σας. Γιατι εγώ προφανώς δεν έχω την ευφυΐα να καταλάβω τι συμβαίνει»

- Γιάννης Λοβέρδος, 25/10/13



«Το να διαφωνείς με τις παρελάσεις είναι σεβαστό.
Το να πηγαίνεις όπως θα πήγαινες στα μπουζούκια είναι θέμα έλλειψης σεβασμού σε όσους θυσιάστηκαν για να κυκλοφορείς έτσι..
(Να θυμήσω στους Αριστερούς φίλους μου τις μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις ή όχι;)»

- Ζαχαρίας Τζαμαργίας, 28/10/13



«Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου χθες, περπατώντας στο κέντρο της Λαμίας για να παρακολουθήσω την παρέλαση, είδα παντού αφίσες του ΚΚΕ για την... εθνική αντίσταση. Να υπενθυμίσω στα "συντρόφια" αλλά και σε όλους τους Έλληνες ότι οι κομμουνιστές το 1940 καλούσαν τον ελληνικό λαό να μην συμμετέχει στην επιστράτευση και να μην πολεμήσει γιατί "ο Μεταξάς κάνει πόλεμο φασιστικό και καταχτητικό"!»

- Νικόλαος Τζιόπας, 29/10/13


«Ἐπειδὴ μᾶς ἔχουνε πρήξει λίγο μὲ τὸ ὅτι ὁ Μεταξᾶς ἦταν δικτάτορας (ἔλα ρέ, ἀλήθεια;), ὑπενθυμίζουμε ὅτι αὐτὸ ἔγινε στὶς κοινωνικοπολιτικὲς συνθῆκες τοῦ... 1936 καὶ ὄχι σήμερα, χθές, προχθὲς ἢ χρονικὰ πέριξ τῆς «καλύτερης δημοκρατίας ποὺ γνώρισε ὁ τόπος» (sick). Τὰ γεγονότα σὲ αὐτὴν τὴν χρονικὴ ἀπόσταση κρίνονται μὲ ἱστορικὰ μέτρα καὶ ὄχι μὲ πολιτικά. Ὅταν ἀξιολογεῖται ἡ προσωπικότητα τοῦ Μεταξᾶ καὶ δὲν ἀξιολογεῖται μόνον μὲ... ἐξορκισμούς, ἀλλὰ καὶ μὲ ἐπισήμανση θετικῶν ἱστορικῶν συνεισφορῶν (hint: ἡ μία ἀπὸ αὐτὲς εἶναι ἐπίκαιρη...), αὐτὸ δὲν σημαίνει συμπάθεια στοὺς δικτατορικοὺς τρόπους διακυβέρνησης. Μόνον ἐμένα μοῦ φαίνεται προφανές ἢ εἶναι ὄντως προφανές; Grow up, people!

(Παράλληλα νὰ ποῦμε πὼς ἡ ἀντίληψη ποὺ εἶχε γιὰ τὸν ἑλληνικὸ πολιτισμὸ τὸν εἶχε... τερματίσει τὸν μεταπρατισμό...)»

- Σωτήρης Μητραλέξης, 10/28/13



«Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καταγγέλλει σφοδρώς τις ατομικές συμβάσεις εργασίες, έναντι των συλλογικών- κλαδικών. Στον Ριζοσπάστη όμως απολύουν όποιον δεν υπογράψει ατομική! Κόμμα και ιδεολογία πτυελοδοχείου…»

- Χρήστος Χαρίτος, 29/10/13



«Μετά την απόλυση του από τον Ριζοσπάστη, το επόμενο βιβλίο του Μπογιόπουλου μάλλον θα έχει τίτλο "Είναι ο Κομμουνισμός, μαλάκα"»

- Μάνος Βουλαρίνος, 29/10/13



«-Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος...
-Τι εννοείς Βίρνα; Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος;
-Αυτό ακριβώς Γιάγκο. Πέθανε ο Φώσκολος.
-Δηλαδή πέθανε ο Νίκος Φώσκολος;
-Ναι πέθανε ο Νίκος Φωσκολος
-Θες να πεις ότι ο Νίκος Φώσκολος δεν είναι στην Ζωή?
-Έτσι όπως το λες Γιάγκο έφυγε ο Νίκος Φώσκολος
-Έφυγε η πέθανε Βίρνα μίλα μου καθαρά?
Συνεχεια στο επεισοδιο 4956»

-Έντυ Κυριακίδης, 30/10/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου