Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Απ'το κακό στο χειρότερο...




Οι περισσότεροι φιλελεύθεροι, αλλά και κεντροδεξιοί ή κεντροαριστεροί, που καταφέρνουν να διατηρούν τη λογική τους στο απέραντο φρενοκομείο της Ελλάδος έχουν καταλήξει ότι οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξαν το πολιτικό ισοδύναμο μιας πυρηνικής έκρηξης στην οικονομία της χώρας. Ο ιστορικός του μέλλοντος, αναντίρρητα, θα γράψει τόμους ολόκληρους, με τη συνδρομή ντοκουμέντων και μαρτυριών, για την καταστροφή που έφερε στην πατρίδα μας αυτή η παρανοϊκή όσο και θνησιγενής μορφή κρατικού σοσιαλισμού. Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως η κόλαση, αν υπάρχει, θα μοιάζει με δημόσια υπηρεσία της δεκαετίας του '80.


Αυτό που ελάχιστοι παραδέχονται ανοιχτά είναι ότι στο μέλλον, οι κυβερνήσεις των αμαρτωλών ‘80ς, θα μας φαίνονται υποδείγματα δημοσιονομικής διαχείρισης, μπροστά στο χάος που βιώνουμε τα τελευταία 8 χρόνια.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν, προκύπτει με σαφήνεια ότι τα τελευταία 10 χρόνια το δημόσιο χρέος μας διογκώθηκε όσο δεν είχε αυξηθεί την εικοσαετία 1981-2000. (324 δις ευρώ έναντι 132 δις ευρώ). Παρόμοια αυξητικούς ρυθμούς παρουσιάζει και η φορολόγηση, με τους φορολογουμένους να επιβαρύνονται με περισσότερους φόρους την τελευταία δεκαετία απ ό,τι την προηγούμενη εικοσαετία.

Μέσα σε μία μόλις εξαετία, η φιλελευ-χμμμ– δεξιά κυβέρνηση Καραμανλή διαχειρίστηκε 435 δις ευρώ (από φόρους, πόρους , έσοδα αποκρατικοποιήσεων κλπ). Μόνο το μήνα Σεπτέμβριο του 2008 με μια εφιαλτική φοροεισπρακτική «καταιγίδα» εισέπραξε 5,1 δις ευρώ! Σε αυτό λοιπόν, ο Γ.Α.Π. είχε δίκιο: λεφτά υπήρχαν.

Η ανταμοιβή των θυσιών του ελληνικού λαού ήταν η αύξηση του ελείμματος από 7,4% το 2004 στο 15,4% το 2009 (!) και του χρέους από το 108,5% του ΑΕΠ το 2004 στο 126,8% το 2009.

Eν συνεχεία, τη σκυτάλη έλαβε επάξια ο Γ.Α.Π. που χάρη στο σχέδιο της διεθνούς κοινότητας άντλησε νέα κεφάλαια μαζί με την εντολή να επαναφέρει την Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Και τα έκανε θάλασσα.

Μέσα σε δύο χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έχει σπάσει έξι αρνητικά ρεκόρ στην ελληνική οικονομία.
1. Υψηλότερη ανεργία των τελευταίων πενήντα ετών
2. Υψηλότερο αρνητικό ΑΕΠ των τελευταίων 40 ετών
3. Υψηλότερη μείωση πραγματικού μισθού των τελευταίων πενήντα ετών
4. Υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, των τελευταίων πενήντα ετών
5. Υψηλότερος πληθωρισμός μετά το 1998
6. Υψηλότερος δανεισμός μετά το 1961

Ναι καλά το καταλάβατε : η Ελλάδα πέρασε διά πυρός και σιδήρου, από μετεμφυλιακές τρομοκρατίες, χούντες, κυπριακά, μεταπολιτεύσεις,σοσιαλμανίες, και τον τυφώνα «Ανδρέα Παπανδρέου», για να δει εν σωτηρίω έτει 2011, σε συνθήκες απόλυτης ομαλότητας, το ΑΕΠ της να καταβαρθρώνεται και την ανεργία να καλπάζει. Τι άλλο να προσθέσει κανείς πέραν φυσικά του κλασικού "bravo Giorgos";

Έτσι λοιπόν, στο ερώτημα ποια είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η καλύτερη απάντηση για τον πολίτη αυτής της χώρας μάλλον θα πρέπει να συνοψίζεται στο: "περιμένετε μέχρι να δούμε την...επόμενη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου