Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Χώρα στην προεδρία του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ με πέντε γράμματα: Λιβύη


Σας δίνουμε τη λύση γιατί αν βρίσκατε αυτή την ερώτηση σε σταυρόλεξο θα σας ήταν σχεδόν αδύνατο να γράψετε τη σωστή απάντηση. Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, το παραπάνω γεγονός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τα όσα συμβαίνουν στον ΟΗΕ.

Το 2003 η Λιβύη προτάθηκε για την προεδρία του συμβουλίου ανθρώπινων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που είναι το ανώτερο όργανο για αυτά τα θέματα και όπου τα μέλη του συμβουλίου υποτίθεται ότι πρέπει είναι πρότυπα “όσον αφορά την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Στην απόφαση να πάρει η Λυβύη την προεδρία του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν οι ΗΠΑ και έτσι έγινε ψηφοφορία. Αυτή η ψηφοφορία ήταν η πρώτη που κέρδισε στην ζωή του ο Μουαμάρ Καντάφι και μάλιστα πανηγυρικά με 33 υπέρ, 3 κατά και 17 χώρες να απέχουν.
Ο ΟΗΕ είναι το μόνο μέρος όπου ένας δικτάτορας όσο βάρβαρος και αν είναι, δεν χρειάζεται να νοθεύσει τις εκλογές για να τις κερδίσει.

Τον Μάιο του 2010 η Λιβύη επανεκλέχθηκε σε αυτό το συμβούλιο.

Παρεμπιπτόντως, το ΜπλεΜήλο έχει καλά και κακά νέα από το συμβούλιο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών. Τα καλά νέα είναι ότι το Ιράν έχασε τη θέση του σε αυτό το συμβούλιο. Τα κακά νέα είναι ότι την κέρδισε η Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου