Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κάντε Υπουργό Οικονομικών τον... Μάικλ Κέιν !


Ο Σερ Μαϊκλ Κέιν, εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, αποδεικνύει πως καταλαβαίνει πολύ καλύτερα πώς λειτουργεί η οικονομία από τον δικό μας Υπουργό, τον φορτωμένο με πτυχία, "εκσυγχρονιστή" Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η καμπύλη του Λάφερ , με απλά λόγια:

"Έφυγα από την Αγγλία για οκτώ χρόνια, όταν ο φόρος πήγε στο 82%. Οι εφημερίδες έγραψαν: "Ο Μαϊκλ Κεϊν φεύγει. Ποιός νοιάζεται;Αφήστε τον να φύγει, τον καλοπληρωμένο, φωνακλά ηλίθιο". Λοιπόν, για οκτώ χρόνια δεν εισπράξατε από μένα φόρους αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων,για ταινίες που έγιναν εκτός της χώρας, αντί να γίνουν εντός . Και όλα αυτά απλά από έναν ηλίθιο, φωνακλά ηθοποιό. Φανταστείτε τί συμβαίνει όταν αυτοί που φεύγουν είναι ολόκληρες εταιρίες."

4 σχόλια:

Σειραχ είπε...

Απλη λογικη κ οικονομικη θεωρια που αποδεικνυεται!Απορω γιατι δεν το καταλαβαινουν,υπουργος κ πρωθυπουργος.. δεν θελουν να πετυχουν;;; η φοβουνται τοσο να τα βαλουν με τους "σκληρους" υπουργους κ να μη θιξουν την κομματικη τους πελατεια;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν τον Μάικλ Κέιν ούτε όλες οι κοινωνίες σαν τη βρεττανική. Πως σχετίζεται αυτό με την καμπύλη laffer? Ιδού:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703514904575602800935807896.html

Ανώνυμος είπε...

Όταν αναφέρθηκε αυτό το θέμα στην διακαναλική, ο πρωθυπουργός απάντησε "και όμως βλέπετε ότι παρολαυτα υπάρχουν επιχειρήσεις που εξετάζουν να έρθουν να κάνουν επενδύσεις", μετά από αυτή τη φράση που συγκράτησα, πρέπει να είπε κάτι του στήλ "κάποιος πρέπει να τα πληρώσει"...

Όσο και αν εκτιμώ το μοναδικό μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, άλλο τόσο ανησυχώ γιατί δεν αντιλαμβάνονται την προσφορά μιας κερδοφόρου επιχείρησης στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

μόνο χαμηλότερους φόρους? εγώ προτείνω να βάλουμε και μια ξανθιά να του παιρνει συνέντευξη μη χάσουμε το κελεπούρι και τους φόρους του. δν πειράζει ουδείς αναντικατάστατος. θα πληρώνουν φόρο οι νέοι ηθοποίοι που ακόμα δεν γίναν χρηματιστές αλλά παίζουν γτι γουστάρουν. και αντί για τα λεφτά που πάιρνει ο παππούλης 10 ηθοποιούς θα παρουνε.

Δημοσίευση σχολίου